ΜΕΝΟΥ

Pages

Κολοκυθάκια με δυόσμο, πιπεριές τουρσί, αντσούγιες και μαραθόσπορο

Μία καλοκαιρινή σαλάτα στο τραπέζι σας.









Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 800 γρ. κολοκυθάκια, μικρά για να μην έχουν σπόρια
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο ή μαϊντανό, χοντροκομμένα 3 - 4 πιπεριές πράσινες τουρσί, καθαρισμένες, ψιλοκομμένες
  • 5 - 6 φιλέτα αντσούγιας ξεπλυμένα και ψιλοκομμένα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 30 ml χυμός λεμoνιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθό­σπορος, κοπανισμένος στο γουδί να γίνει σκόνη και μετά περασμένος από σουρωτήρι για να απομακρύνουμε τα χοντρά κομμάτια
  • 1 κουτ. σούπας ξίδι βαλσαμικό
  • 30 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στη μέση κατά μήκος και μετά σε όσο πιο λεπτές φέτες μπορούμε με μαχαίρι ή, αν έχουμε, μαντολίνο. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη σαλατιέρα, αλατίζουμε, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το δυόσμο, τις πιπεριές, τις αντσούγιες, το τυρί και ανακατεύουμε καλά. 
  • Περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και προτού σερβίρουμε γαρνίρουμε με το ξίδι, τρίβουμε πιπέρι και πασπαλίζουμε με το μαραθόσπορο.

Tip
  • Για να τρίψουμε καλύτερα τον μαραθόσπορο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μύλο για μπαχαρικά.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου