menu22

Τάκος με πικάντικες γαρίδες, σάλσα και σάλτσα ξινόκρεμας-κόλιανδρου

Λαχταριστά τάκος στη στιγμή.









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 3 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά
Για τις γαρίδες
  • 20 μεσαίες γαρίδες, καθαρισμένες και αποφλοιωμένες
  • 1 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ κ.γ. κύμινο, τριμμένο
  • ½ κ.γ. τσίλι, σε σκόνη
  • ¼ κ.γ. κρεμμύδι, σε σκόνη (προαιρετικά)
  • ¼ κ.γ. αλάτι χοντρό
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι, χυμός (προαιρετικά)

Για τη σάλσα
  • 1 ντομάτα, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη σε κύβους
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1 πιπεριά jalapeno, χωρίς σπόρους, ψιλοκομμένη
  • ½ κ.γ. αλάτι
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου από 1/2 μοσχολέμονο
  • ¼ φλ. φύλλα φρέσκου κόλιανδρου, χοντροκομμένα
  • ¼ φλ. ξινόκρεμα
  • 2 κ.σ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. φρέσκο χυμό μοσχολέμονου
  • 6 μικρές τορτίγιες αλευριού ή καλαμποκιού

Εκτέλεση
Για τις γαρίδες
  • Σε ένα μεσαίο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το κύμινο, τη σκόνη τσίλι, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι και ανακατεύουμε με αναδευτήρα.
  • Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακινούμε το μπολ να καλυφθούν καλά με το μείγμα ελαιόλαδου.
  • Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο. Αφήνουμε τις γαρίδες να μαριναριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά έως και 24 ώρες.
  • Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε υψηλή φωτιά για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και τις γαρίδες και μαγειρεύουμε σε μέτρια προς υψηλή φωτιά για 5 περίπου λεπτά, μέχρι να γίνουν ροζ.
  • Σβήνουμε τη φωτιά και τελειώνουμε με λίγο χυμό μοσχολέμονου.

Για τη σάλσα
  • Σε ένα μικρό μπολ ρίχνουμε την ντομάτα, το αβοκάντο, την πιπεριά, το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχολέμονο και τον κόλιναδρο, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.

Για τη σάλτσα
  • Σε ένα άλλο μικρό μπολ ρίχνουμε την ξινόκρεμα, τον κόλιανδρο, το χυμό μοσχολέμονου, ανακατεύουμε να ενωθούν και αφήνουμε στην άκρη.

Για το σερβίρισμα
  • Εφόσον επιθυμούμε, βάζουμε τις τορτίγιες σε ένα μεγάλο ταψί και τις ζεσταίνουμε στο φούρνο, μέχρι να ξεροψηθούν.
  • Με ένα κουτάλι μοιράζουμε γενναιόδωρα τη σάλσα στις τορτίγιες, προσθέτουμε 3-4 γαρίδες σε καθεμιά, ραντίζουμε με τη σάλτσα ξινόκρεμας και σερβίρουμε με φέτες μοσχολέμονου.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου