ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαροκινό κοτόπουλο με βερίκοκα

Μοναδική πρόταση που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή 1 ημέρα, Μαγείρεμα 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο μεγάλο κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ή κόλιαντρο ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας σουμάκ
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σπόρους
  • 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
  • 2 κουτ. σούπας μπούκοβο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 λεμόνια (χυμό και ξύσμα)
  • 4 κουτ. σούπας μελάσα ροδιού
  • αλάτι, πιπέρι


Για τα βερίκοκα
  • 12 βερίκοκα φρέσκα ή αποξηραμένα κομμένα στα τέσσερα
  • 2 λεμόνια τουρσί σε μέτρια κομμάτια
  • 3 κουτ. σούπας μέλι
  • 1 κουτ. σούπας ανθόνερο
  • 4 κουτ. σούπας ξίδι λευκό


Για το σερβίρισμα
  • 250 γρ. γιαούρτι
  • 2-3 κλωστές σαφράν


Eκτέλεση
  • Βάζουμε στο μπλέντερ, το λάδι, τον μαϊντανό, το σουμάκ, το κύμινο, το μπούκοβο, τους μαραθόσπορους, το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο και τη μελάσα. Περιχύνουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου με το μείγμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 μέρα.
  • Την επομένη ψήνουμε το κοτόπουλο σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, για 30 λεπτά. Το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να το κρατήσουμε ζεστό. Bάζουμε όλα τα υλικά για τα βερίκοκα σε τηγάνι και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σαφράν για το σερβίρισμα. 
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο με τα βερίκοκα και το γιαούρτι.

Tip
  • Αν δεν βρούμε λεμόνια τουρσί, μπορούμε να παραλείψουμε τα λεμόνια και το μέλι και να βάλουμε φρέσκα λεμόνια και 3 κουτ. σούπας μαρμελάδα λεμόνι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου