menu22

Κιμαδοπιτάκια

Λαχταριστά κυμαδοπιτάκια που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι, λιωμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1/2 φλ κουκουνάρι, ψημένο
  • 1/2 κ.γ. νιφάδες τσίλι
  • 1/2 φλ άνηθος, κομμένος
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 φλ (450 γρ) κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1/2 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. κόλιανδρο
  • 1/4 κ.γ. κύμινο
  • 1/4 φλ γιαούρτι
  • 1 πορτοκάλι, ξύσμα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 2 λεπτά, σε μέτρια φωτιά.
  • Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το τσίλι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1 λεπτό.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Βάζουμε στο τηγάνι τον κιμά μαζί με 1/2 κ.γ. κανέλα, 1/2 κ.γ. κόλιανδρο, 1/4 κ.γ. κύμινο και όσο αλάτι θέλουμε και ροδίζουμε.
  • Αφήνουμε τον κιμά να κρυώσει και μετά προσθέτουμε 1/4 φλ γιαούρτι, το ξύσμα πορτοκαλιού και το μείγμα με το σκόρδο - κρεμμύδι.
  • Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.
  • Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.
  • Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
  • Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
  • Ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - Κιμαδοπιτάκια | Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου