menu22

Ρολά μελιτζάνας με φέτα, γιαούρτι και λιαστές ντομάτες

Μαγευτικά ρολά μελιτζάνας, ένα καλοκαιρινό συνοδευτικό στο τραπέζι σας.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬


Υλικά
  • 2 μεγάλες μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο, για λάδωμα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4 κ.σ. γιαούρτι
  • 150γρ φέτα, θρυμματισμένη
  • 2 κ.σ. φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
  • 20 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • 10 λιαστές ντομάτες, κομμένες στη μέση


Εκτέλεση
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές φέτες πάχους ½ εκ.
  • Ζεσταίνουμε ένα σχαροτήγανο σε υψηλή φωτιά, αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνς με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το σκόρδο, το γιαούρτι, τη φέτα, τη ρίγανη, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Απλώνουμε 1 γεμάτη κ.γ. από το μείγμα φέτας σε κάθε κομμάτι μελιτζάνας και προσθέτουμε ένα φύλλο βασιλικού και ½ λιαστή ντομάτα.
  • Τυλίγουμε τη μελιτζάνα σφιχτά σε ρολό και καρφώνουμε με οδοντογλυφίδα κοκτέιλ και να μην ανοίξει.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες μελιτζάνας μέχρι να χρησιμοποιήσουμε όλη τη γέμιση.
  • Σερβίρουμε ως ορεκτικό ή ως κυρίως με συνοδεία κρέατος.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου