menu22

Κολοκυθάκια γκρατινέ

Άλλη μία καλοκαιρινή πρόταση που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4-8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬.


Υλικά
  • 3 φλ. (210 γρ.) φρυγανιά, τριμμένη
  • 2 φλ. (160 γρ.) πεκορίνο Αμφιλοχίας, τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4-5 φύλλα μαντζουράνας
  • 4-5 φύλλα ρίγανης
  • 1-2 κ.σ. πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο + επιπλέον για ράντισμα
  • νιφάδες θαλασσινό αλάτι, κατά βούληση
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 4 κολοκυθάκια


Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200o C (180oC στον αέρα).
  • Σε ένα ταψί στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη φρυγανιά, το πεκορίνο, το σκόρδο, τη μαντζουράνα, τη ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το μείγμαστην άκρη.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια στα δυο, κατά μήκος.
  • Με ένα κουτάλι αδειάζουμε ένα μέρος από τη σάρκα τους και τα γεμίζουμε με το μείγμα φρυγανιάς.
  • Τοποθετούμε τα κολοκυθάκια στο ταψί, που έχουμε στρώσει με χαρτί ψησίματος, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου