menu22

Γιουβέτσι μοσχάρι με κριθαράκι

Φανταστικό γιουβέτσι που θα σας ξετρελάνει με την γεύση του.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • 265 γρ. (1 ½ φλ.) κριθαράκι μέτριο ΗΛΙΟΣ
  • 900 γρ μοσχαρίσιο κρέας (σπάλα) ή αρνίσιο κρέας (ωμοπλάτη), κομμένο σε κύβους 1-2 εκ.
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • ½ φλ. (120ml) κόκκινο κρασί
  • 400 γρ ντομάτα κονκασέ
  • 2 κ.γ. ντοματοπελτέ
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 2 φλ. (225 ml) ζωμό κρέατος
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι

Εκτέλεση
  • Αλατοπιπερώνουμε το κρέας.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρέας σε δόσεις και το τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντας το από όλες τις πλευρές, για να το θωρακίσουμε.
  • Μεταφέρουμε το μαγειρεμένο κρέας σε ένα πιάτο.
  • Στο ίδιο σκεύος, ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια και μετά από 1 λεπτό το σκόρδο. Σοτάρουμε για 3-5 λεπτά, μέχρι τα κρεμμύδια να μαλακώσουν και το σκόρδο να βγάλει τα αρώματά του.
  • Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες κονκασέ, τον ντοματοπελτέ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, το ζωμό κρέατος και τέλος το κρέας.
  • Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά, σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
  • Μεταφέρουμε το κρέας με τη σάλτσα σε ένα πυρίμαχο σκεύος, προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε ελαφρά με μια ξύλινη κουτάλα να μοιρασθεί σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  • Ψήνουμε για 25-30 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμο το γιουβέτσι, αφήνουμε να κρυώσει, πασπαλίζουμε με κεφαλοτύρι και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου