menu22

Ζυμαρικά ravioli με σάλτσα ντομάτας, κιμά και φέτα

Φανταστικά ζυμαρικά που θα σας ξετρελάνουν με την γεύση τους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 12 ραβιόλια γεμιστά με τυρί
  • 150γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 1 φλ φρέσκο baby σπανάκι
  • 1/4 φλ φέτα, θρυμματισμένη

Για τη σάλτσα
  • 1 ½ φλ χυμός ντομάτας
  • ½ κρεμμύδι, τριμμένο
  • ½ φλ κόκκινο κρασί
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • ½ κ.σ. ντοματοπελτέ
  • ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. ζάχαρη
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.σ. μαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι

Εκτέλεση
  • Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό και ρίχνουμε τα ραβιόλια.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά αλ ντέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και τα σουρώνουμε.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά για 4-6 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.

Για τη σάλτσα
  • Σε ένα άλλο τηγάνι με ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουμε το κρασί, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, τον ντοματοπελτέ, τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βράζουμε και κατόπιν σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
  • Ρίχνουμε τη σάλτσα στο τηγάνι με τον κιμά, προσθέτουμε το σπανάκι και ανακατεύουμε απαλά να ενωθούν τα υλικά.
  • Αφαιρούμε από το τηγάνι, πασπαλίζουμε με φέτα και σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου