menu22

Γλύκισμα με ινδοκάρυδο

Ένα εύκολο γλύκισμα για το τραπέζι σας.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 8-10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 50΄. 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο μαλακωμένο
  •  1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια ινδοκάρυδο
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)

Για το σιρόπι
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού


Eκτέλεση
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει αφράτο. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα, χτυπώντας συνεχώς μέχρι να ενωθούν καλά με το μείγμα. Ρίχνουμε το γάλα, το ινδοκάρυδο και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Χτυπάμε ελαφρώς μέχρι να γίνει το μείγμα ομογενές και λείο. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αδειάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και ελαφρώς αλευρωμένη στρογγυλή φόρμα με τρύπα (διαμέτρου 33 εκατοστών). Ψήνουμε το γλύκισμα για 50 λεπτά. Ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού σε μέτρια κατσαρόλα με 3 φλιτζάνια νερό για 7- 8 λεπτά από τη στιγμή που θα πάρουν βράση. 
  • Αποσύρουμε και το αφήνουμε να γίνει χλιαρό. Βγάζουμε το γλύκισμα από τον φούρνο και μόλις κρυώσει καλά, το περιχύνουμε με το χλιαρό σιρόπι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου