menu22

Κοτόπουλο με βαλσάμικο και μανιτάρια

Μία εύκολη και λαχταριστή συνταγή από Δημήτρη Σκαρμούτσο.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Yλικά
  • 2 κ.γ. φυτικό λάδι
  • 3 κ.σ. ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • 4 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • 2 φλ μικρά μανιτάρια κομμένα στη μέση
  • 1/3 φλ ζωμός κοτόπουλου ή 1/3 φλ λευκό κρασί
  • 1/4 κ.γ. θυμάρι, θρυμματισμένο

Εκτέλεση
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.γ. λάδι.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις 2 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα και το σκόρδο.
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και το επικαλύπτουμε με το μείγμα και από τις δύο πλευρές.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο και το μείγμα στο τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ψηθούν καλά.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου σε μια πιατέλα και τα κρατάμε ζεστά.
  • Στο τηγάνι ίδιο ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι – 1κ.γ.
  • Σοτάρουμε τα μανιτάρια για 1 περίπου λεπτό
  • Προσθέτουμε τον ζωμό ή το κρασί, το θυμάρι και 1 κ.σ. κρέμα βαλσάμικου μουστάρδα.
  • Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 2 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να ροδίσουν.
  • Σερβίρουμε το κοτόπουλο και από πάνω τα μανιτάρια.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου