ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουβλάκια κεφτεδάκια με λαχανικά

Η λαχταριστή συνταγή που συνδυάζει κεφταδάκια με λαχανικά και θα ξετρελάνει τον ουρανίσκο σας.







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • ½ κ.σ. μείγμα μυρωδικών (βασιλικός, ρίγανη, θυμάρι, δενδρολίβανο)
  • ½ κ.σ. σκόνη σκόρδου
  • ½ κ.σ. σκόνη κρεμμυδιού
  • ½ κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ¼ φλ ψίχα ψωμιού
  • 1 αυγό
  • 450γρ κιμάς μοσχαρίσιος
  • 3 πιπεριές χρωματιστές, κομμένο σε ροδέλες
  • ½ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • ¼ φλ σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κ.σ. ΤΟΠ κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά

Εκτέλεση
  • Μουλιάζουμε ξύλινα σουβλάκια σε νερό για 30 -60 λεπτά.
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ σε υψηλή φωτιά.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το μείγμα μυρωδικών, τη σκόνη σκόρδου, τη σκόνη κρεμμυδιού, το αλάτι, την ψίχα ψωμιού, το αβγό και ανακατεύουμε να ενωθούν καλά.
  • Προσθέτουμε τον κιμά και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Φτιάχνουμε κεφτεδάκια με τα χέρια.
  • Περνάμε τα κεφτεδάκια στα ξύλινα σουβλάκια εναλλάξ με τις πιπεριές και το κρεμμύδι.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε τη σάλτσα ντομάτας, την καστανή ζάχαρη και την κρέμα βαλσάμικου ντομάτα και μυρωδικά.
  • Ψήνουμε για 6-8 λεπτά, γυρνώντας τα συχνά, μέχρι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
  • Περνάμε τα σουβλάκια μας με τη σάλτσα ντομάτας, τα γυρνάμε ξανά και αλείφουμε και πάλι με σάλτσα ντομάτας.
  • Τα βγάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη για 1 λεπτό πριν σερβίρουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου