ΜΕΝΟΥ

Pages

Κραμπλ με φράουλες

Όταν οι φράουλες είναι στα καλύτερά τους, είναι η καλύτερη στιγμή να φτιάξετε ένα κραμπλ. Πιο εύκολο, πιο γρήγορο, πιο αρωματικό και υπέροχο δεν έχω! Όσο για το μυστικό του επιτυχημένου κραμπλ δεν είναι άλλο από το καλό βούτυρο και από τον τριμμένο ξηρό καρπό στη ζύμη που αντικαθιστά μέρος του αλευριού.



Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
Για τη ζύμη
  • 100γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο σε κομματάκια
  • 80γρ. ζάχαρη
  • 200γρ. αλεύρι
  • 60γρ. αμύγδαλα τριμμένα
  • 20γρ. ινδοκάρυδο
  • ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 αβγό

Για τη γέμιση
  • 1 κιλό φράουλες
  • ¾ - 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το προτιμάτε)
  • 2 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ διαλυμένες σε 3 κουτ. σούπας νερό
  • παγωτό βανίλια ή καρύδα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το χέρι, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
  • Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε, στραγγίζετε, αφαιρείτε τα κοτσανάκια και κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και να μαγειρευτούν για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύετε και δίνετε μια βράση ακόμα να δέσει η σάλτσα.
  • Αδειάζετε τις φράουλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και σκορπάτε τη ζύμη σε κομμάτια πάνω από τις φράουλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.
  • Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Σερβίρετε συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια ή άλλο της επιλογής σας.


Πηγή - Sweetly

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου