
Συνταγή : Ιωάννα Σταμούλου.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
Για τη ζύμη
- 100γρ. βούτυρο LURPAK μαλακωμένο σε κομματάκια
- 80γρ. ζάχαρη
- 200γρ. αλεύρι
- 60γρ. αμύγδαλα τριμμένα
- 20γρ. ινδοκάρυδο
- ¼ κουτ. γλυκού αλάτι
- 1 αβγό
Για τη γέμιση
- 1 κιλό φράουλες
- ¾ - 1 φλιτζάνι ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό το προτιμάτε)
- 2 κουτ. σούπας γεμάτες κορν φλάουρ διαλυμένες σε 3 κουτ. σούπας νερό
- παγωτό βανίλια ή καρύδα για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζετε όλα τα υλικά της ζύμης σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το χέρι, να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τυλίγετε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο να σφίξει.
- Στο μεταξύ προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Πλένετε, στραγγίζετε, αφαιρείτε τα κοτσανάκια και κόβετε τις φράουλες στη μέση ή στα 4 ανάλογα το μέγεθος. Τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τη βανίλια πάνω σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και να μαγειρευτούν για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτετε το διαλυμένο κορν φλάουρ, ανακατεύετε και δίνετε μια βράση ακόμα να δέσει η σάλτσα.
- Αδειάζετε τις φράουλες σε ένα πυρίμαχο σκεύος. Βρέχετε λίγο τα χέρια σας και σκορπάτε τη ζύμη σε κομμάτια πάνω από τις φράουλες. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 20 - 25 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα η ζύμη.
- Βγάζετε το γλυκό από το φούρνο και αφήνετε να γίνει χλιαρό. Σερβίρετε συνοδεύοντας με παγωτό βανίλια ή άλλο της επιλογής σας.
Πηγή - Sweetly
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου