menu22

Πρασόπιτα με κρεμμύδι

Παραδοσιακή πίτα που θα σας ξετρελάνει.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση,
Μερίδες : Για 8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 40΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.




Υλικά
  • 4 φύλλα ανοιγμένα στο χέρι ή 8 έτοιμα του εμπορίου για πίτες
  • 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. γραβιέρα γλυκιά τριμμένη
  • 3 αβγά
  • λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και σοτάρουμε όλα τα κρεμμύδια και τα πράσα. Aλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε συχνά μέχρι να μαλακώσουν καλά. 
  • Kατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα, τον μαϊντανό, το τυρί και τα αβγά. Aφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει. Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, φροντίζοντας να αλείψουμε καλά και το κάθε φύλλο με λάδι. 
  • Aπλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία επίσης αλείφουμε με λάδι. Pαντίζουμε την πίτα με λίγο νερό, τη χαράζουμε και την ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου