menu22

Γαλακτομπούρεκο με καταϊφι & φύλλο κρούστας

Μία γλυκιά πρόταση που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Σοφοκλής Ρουμελιώτης
Μερίδες : Για ένα ταψί 25cm x 25cm.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 2 φύλλα κρούστας Κανάκι
  • 100 γρ. καταϊφι Κανάκι
  • 100 γρ. βούτυρο Lurpak (για επάλειψη)

Για την κρέμα
  • 800 ml γαλα
  • 160 γρ. ζάχαρη
  • 5 αβγά
  • 80 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 1 βανίλια
  • 30 γρ. βούτυρο Lurpak

Για το σιρόπι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 100 ml. νερό
  • 50 γρ. μέλι
  • φλούδα από ½ λεμόνι

Εκτέλεση
  • Φτιάχνουμε πρώτα την κρέμα. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Χτυπάμε τα αβγά με την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το μείγμα στο γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το σιμιγδάλι, και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να δέσει. Στο τέλος ρίχνουμε το βούτυρο και τη βανίλια. 
  • Αλείφουμε με βούτυρο το ταψί απλώνουμε ένα λεπτό στρώμα καταΐφι, το αλείφουμε με βούτυρο, προσθέτουμε ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας από πάνω, βάζουμε άλλο ένα βουτυρωμένο φύλλο κρούστας σταυρωτά, ρίχνουμε την κρέμα, γυρίζουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα και βουτυρώνουμε. 
  • Καλύπτουμε με μια στρώση καταΐφι και αλείφουμε με βούτυρο. Ψήνουμε στους 170-175 βαθμούς για μιάμιση ώρα.
  • Αφού ψηθεί σιροπιάζουμε το γαλακτομπούρεκο ζεστό, με κρύο σιρόπι, το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρουμε.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου