menu22

Πικάντικα πιτάκια με καβούρι

Μοναδικά πιτάκια που θα ξετρελάνουν τους καλεσμένους σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 12 μερίδες.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Μέτρια.


Υλικά
  • ηλιέλαιο
  • 1/2 κ.γ. κύμινο σκόνη
  • 1 κ.γ. κουρκουμάς σκόνη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, φρεσκοτριμμένο
  • 450γρ καβουρόχιψα
  • 3 κ.σ. κόλιανδρος, κομμένος
  • 1 μακριά κόκκινη πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
  • 1 ½ λεμόνι, χυμός
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 4 φύλλα κρούστας
  • 6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
  • ½ κ.σ. μαύρο + ½ κ.σ.λευκό σουσάμι

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
  • Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ηλιέλαιο και ρίχνουμε το κύμινο, τον κουρκουμά, το κρεμμύδι και το τζίντζερ.
  • Τηγανίζουμε ανακατεύοντας συχνά, για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε την καβουρόψιχα, τον κόλιανδρο και την πιπεριά τσίλι, ανακατεύουμε καλά και μαγειρεύουμε για άλλα 2-3 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ανακατεύουμε.
  • Κόβουμε τα φύλλα στα 3 σε λωρίδες κατά μήκος.
  • Αλείφουμε ελαφρά με βούτυρο το κάθε κομμάτι φύλλου και το απλώνουμε κάθετα μπροστά μας.
  • Βάζουμε 1 κ.σ. γέμιση στη μία γωνία του φύλλου κρούστας.
  • Σκεπάζουμε διπλώνοντας χιαστί το φύλλο και σχηματίζοντας ένα τρίγωνο. Αλείφουμε με βούτυρο μετά από κάθε δίπλωμα.
  • Επαναλαμβάνουμε με την υπόλοιπη γέμιση και φύλλα.
  • Πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε σε ταψί για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου