menu22

Κολοκυθάκια τηγανητά με τζατζίκι

Μία καλοκαιρινή συνταγή στο τραπέζι σας.












Συνταγή : Εφη Γιαλούση
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 5΄, Μαγείρεμα 3΄- 4΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 6 κολοκυθάκια μέτρια
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φλιτζάνι νερό κρύο
  • αλάτι
  • λάδι για το τηγάνισμα

Για το τζατζίκι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Ετοιμάζουμε το τζατζίκι
  • Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με λίγο αλάτι, το λάδι, το λεμόνι, τον δυόσμο και πιπέρι. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να τηγανίσουμε τα κολοκυθάκια. 

Για τα κολοκυθάκια
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε στρογγυλές φέτες (πάχους μισού εκατοστού). Τα πλένουμε, τα στραγγίζουμε και τα τοποθετούμε σε καθαρή σακούλα τροφίμων μαζί με το αλεύρι. Κλείνουμε καλά και ανακινούμε να πάει παντού το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι. Παίρνουμε ένα ένα τα αλευρωμένα κολοκυθάκια και αφού τα βουτήξουμε μέσα σε μπολ με το νερό, τα βάζουμε στο τηγάνι. 
  • Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας να στραγγίξουν από το περιττό λάδι και σερβίρουμε αμέσως μαζί με το τζατζίκι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου