ΜΕΝΟΥ

Pages

Στριφτό με σολομό, φασολάκια και κρέμα


Μία διαφορετική συνταγή στο τραπέζι σας που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. στριφτό
  • 350 γρ. σολομό φρέσκο σε μικρά κομμάτια
  • 200 γρ. φασολάκια φρέσκα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο σε λεπτές φέτες
  • 1/2 ποτήρι κρασί λευκό
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία τους. Τα τελευταία 4 λεπτά ρίχνουμε μέσα και τα φασολάκια. Σουρώνουμε και κρατάμε 1/2 ποτήρι από το νερό όπου έβρασαν. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι στο λάδι το σκόρδο με το φινόκιο για 3-4 λεπτά. 
  • Αποσύρουμε το φινόκιο και πετάμε το σκόρδο. Αλατοπιπερώνουμε τον σολομό και τον βάζουμε στο ίδιο τηγάνι. Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για 1 λεπτό. 
  • Ανακατεύουμε τα ζυμαρικά σε βαθύ τηγάνι με τα φασολάκια, το φινόκιο και τον σολομό με τη σάλτσα του. Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου