menu22

Κοχύλια φούρνου γεμιστά με πικάντικη πάστα πιπεριάς

Λαχταριστή συνταγή ζυμαρικών που θα ξετρελάνει όσους τη δοκιμάσουν








Συνταγή : Μάκης Γεωργιάδης.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά κοχύλια μεγάλα
  • 380 γρ. πάστα πικάντικης πιπεριάς Almito
  • 100 γρ. τριμμένο πεκορίνο (προαιρετικά)
  • Αλάτι πιπέρι

Για τη σάλτσα
  • 2 ντομάτες μέτριες
  • 1 κρεμμύδι
  • 150 γρ. φέτα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. Arla κρέμα γάλακτος με 36% λιπαρά
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1.κ.σ ξίδι

Εκτέλεση
  • Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα ζυμαρικά για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε με νερό.
  • Για τη σάλτσα πολτοποιούμε στο μούλτι τη ντομάτα και το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τη φέτα, τη ρίγανη το ξίδι, το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Στο τέλος βάζουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε κάθε κοχύλι με ένα κουταλάκι πάστα πικάντικης πιπεριάς και τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με ελαιόλαδο.
  • Απλώνουμε πάνω από τα γεμιστά κοχύλια την σάλτσα ντομάτας, πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 190 βαθμούς, για 20 λεπτά. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 200 βαθμούς, για ακόμη 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου