menu22

Πιλάφι ανοιξιάτικο με μυρωδικά

Μία πρόταση του Αλέξανδρου Παπανδρέου που θα σας ξετρελάνει με την γεύση της.








Συνταγή : Αλέξανδρος Παπανδρέου.
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 400 γρ. Agr;ino Bella (parboiled) Ελληνικό κίτρινο μακρύκοκκο ρύζι για σπυρωτό πιλάφι
  • 140 γρ. κρεμμύδι
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 40 γρ. βούτυρο Lurpak
  • 700 ml. ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κ.γ. μπούκοβο γλυκό
  • ¼ κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
  • 2 κ.σ. δυόσμο ψιλικομμένο
  • 1 αρωματικό μπουκέτο (πράσο, μαϊντανό, δάφνη, γαρύφαλλο, κανέλα)
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Για το φρέσκο τυρί κρέμα
  • 250 γρ. Arla φρέσκο τυρί κρέμα
  • 2 κ.γ. σουμακ
  • 40 ml. ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση
  • Σοτάρουμε σε βούτυρο και ελαιόλαδο το ξερό κρεμμύδι και το φρέκσο κρεμμυδάκι. Προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι, την πάπρικα, το γλυκό μπούκοβο, το γαρύφαλλο τριμμένο και σβήνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε το ρύζι με το ζωμό να ζεσταθεί και στη συνέχεια το βάζουμε στο ταψί με το αρωματικό μπουκέτο μυρωδικών. Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για 18-19 λεπτά.
  • Έπειτα ανακατεύουμε το φρέσκο τυρί κρέμα με το ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και το σουμάκ.
  • Σερβίρουμε το πιλάφι με τα μυρωδικά προσθέτουμε το αρωματισμένο τυρί κρέμα και γαρνίρουμε με δυόσμο.

Πηγή - Chef στον Αέρα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου