menu22

Σούπα λαχανικών με μπέικον

Μια συνταγή-καμβάς όπου ο καθένας μπορεί να προσθέσει τις δικές του πινελιές, ε, δηλαδή λαχανικά.







Συνταγή : Νίκη Τρέσσου, Ευδοκία Φυλακούρη.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : ??
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 ξερό κρεμμύδι, σε φετάκια ή καρέ
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι, σε κομματάκια
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού αρακάς κατεψυγμένος
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού φασολάκια, κατεψυγμένα
  • 2 μεσαία καρότα, σε κύβους
  • 1 μεγάλη πατάτα, σε κύβους
  • 6 φέτες μπέικον, σε κομματάκια
  • 1,2-1,5 λίτρα ζωμός κότας ή λαχανικών ή γρήγορο «τσάι» μυρωδικών ή νερό
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ψιλοκομμένος μαϊντανός, για το σερβίρισμα
  • ελαιόλαδο και χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
  • Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το μπέικον και το σοτάρουμε στο λίπος του, μέχρι να ροδίσει και να σκορπίσει το άρωμά του, για περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε όλα τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ελαφρώς. Προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και λίγο αλάτι και δυναμώνουμε τη φωτιά. Μόλις το υγρό κοχλάσει, μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 20-25 λεπτά ή μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν.
  • Αν κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο επιπλέον νερό ή ζωμό. Στο τέλος, δοκιμάζουμε το αλάτι, προσθέτουμε πιπέρι και σερβίρουμε στα πιάτα με λίγο ωμό ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού (αν θέλουμε) και ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Συνοδεύουμε με 
  • φρυγανισμένο ψωμί και τυρί της αρεσκείας μας.

Πηγή - γαστρονόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου