menu22

Ρυζόγαλο, αυθεντικό

Είναι μια συνταγή για το αυθεντικό ρυζόγαλο που ξέρουμε, από παιδιά, με κορν φλάουρ και βανίλια.





Συνταγή : iefimerida.gr
Μερίδες : ??
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 2 κούπες τσαγιού νερό
  • 5 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα
  • 1/2 κούπα τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
  • κανέλα για το πασπάλισμα
  • 1 κλωναράκι βανίλια, σχισμένο κατά μήκος στη μέση

Εκτέλεση
  • Ξεπλένουμε το ρύζι γλασέ και το στραγγίζουμε
  • Το βάζουμε σε μία κατσαρόλα με το νερό να βράσει
  • Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι να σκάσει το ρύζι
  • Προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας και ανακατεύουμε
  • Όταν το ρύζι βράσει, διαλύουμε το κορν φλάουρ σε λίγο δροσερό νερό κι ανακατεύοντας το ρίχνουμε στην κατσαρόλα
  • Σιγοβράζουμε για λίγο και ανακατεύουμε δραστήρια ώσπου να αρχίσει να πήζει το ρυζόγαλο (5 λεπτά περίπου)
  • Αν πάρει λίγη παραπάνω ώρα μην ανησυχήσετε, ανακατέψτε
  • Να πήξει ελαφρά, να μη γίνει γύψος
  • Όπως είναι ζεστό και νερουλό, μοιράζουμε το ρυζόγαλο σε μπολάκια ή ποτήρια παγωτού, αφήνουμε να κρυώσει και τα βάζουμε στο ψυγείο
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα
¤ ¤ ¤ ¤


  • Οι Αγγλοι, οι οποίοι είναι εξπέρ σε κρέμες και πόριτζ, «πειράζουν» συνήθως το ρυζόγαλό τους. Μουσκεύουν για 2 ώρες λίγη ξανθιά σταφίδα σε ουίσκι και την βάζουν να βράσει μαζί με τα υλικά, εξαρχής
  • Φυσικά, αν ψάξει κανείς καλύτερα, βρίσκει το ρυζόγαλο στην Αγγλία σε όλες τις παραλλαγές. Με φρούτα, ρόδι, σπόρους τσία, ξύσμα κλπ.


Πηγή - iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου