menu22

Φαγκρί στη λαδόκολλα με λαχανικά

Εμείς χρησιμοποιήσαμε φαγκρί, εσείς μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε ψάρι της αρεσκείας σας και να δοκιμάσετε αυτή τη φανταστική συνταγή χωρίς αναστολές!









Συνταγή : Πέτρος Συρίγος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 φαγκρί
  • 6 πατάτες μέτριες
  • 4 ντομάτες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 φινόκιο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 φύλλα δάφνης
  • ρίγανη
  • ελαιόλαδο
  • 4 καρότα

Εκτέλεση
  • Αφού σας έχουν καθαρίσει τα ψάρια βάλτε τα σε άφθονο νερό να φύγουν τα λέπια
  • Καθαρίστε τις πατάτες και τα καρότα και κόψτε τις πατάτες στα 6 και τα καρότα στα τέσσερα
  • Κόψτε στα τέσσερα τις ντομάτες και σε φέτες το φινόκιο και τα κρεμμύδια.
  • Απλώστε μια λαδόκολλα στο ταψί και βάλτε τα λαχανικά,μαρινάρετε με αλατι,πιπέρι και ρίγανη και βάλτε τα ψάρια απο πάνω
  • Τέλος ρίξτε ελαιόλαδο πάνω στα ψάρια και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς
  • Δοκιμάστε αν το ψάρι ειναι έτοιμο(μετά απο 30 λεπτά) τραβώντας απο πτερύγιο,αν τραβιέτε ειναι έτοιμο.Αν ειναι έτοιμο τραβήξτε το ψάρι απο τον φούρνο και συνεχίστε το ψήσιμο στα λαχανικά.

Πηγή - Petros Syrigos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου