ΜΕΝΟΥ

Pages

Πιπεριές γεμιστές με μελιτζάνα και φέτα

Μία πρόταση που μπορείτε να δοκιμάσετε σαν κυρίως πιάτο ή σαν ορεκτικό, όπως και να αποφασίσετε το σίγουρο είναι ότι θα σας ξετρελάνει.










Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 4 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 1 ώρα.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 8 πιπεριές Φλωρίνης
  • 2 μελιτζάνες μέτριες κομμένες σε κύβους των 3 εκατοστών
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο φρέσκο
  • 1 κουτ. σούπας ρίγανη
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 φλιτζάνι φέτα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1/4 φλιτζανιού καρύδι χοντροκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κόβουμε το κοτσάνι της πιπεριάς μαζί με λίγο από το καπάκι. Καθαρίζουμε προσεκτικά τα σπόρια με κουταλάκι και τις ξεπλένουμε. Τις ψήνουμε σε αντικολλητικό ταψί για 20 λεπτά. Παράλληλα, ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε καλά τις μελιτζάνες για 5-6 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή σπάτουλα σε πιάτο. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι, σοτάρουμε για 2 λεπτά και βάζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τη φρυγανιά. Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά επιπλέον και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ξαναβάζουμε τις μελιτζάνες στο τηγάνι, προσθέτουμε και τη φρυγανιά και ανακατεύουμε. Δοκιμάζουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε αν χρειάζεται. 
  • Βγάζουμε τις πιπεριές από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο χωρίς να μειώσουμε τη θερμοκρασία του φούρνου. Γεμίζουμε τις πιπεριές με κουτάλι και τις καπακώνουμε χρησιμοποιώντας οδοντογλυφίδα για να παραμείνουν κλειστές. Τις απλώνουμε στο ίδιο ταψί και τις πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στον φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά. Τις σερβίρουμε ζεστές.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου