menu22

Τηγανητά κολοκυθάκια στον φούρνο

Δοκιμάστε να φτιάξετε τα κολοκυθάκια σας με αυτή την συνταγή και θα ξετρελαθείτε με την γεύση τους











Συνταγή : Κώστας Τσίγκας
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 30΄.  
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 4 κολοκυθάκια
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1/2 φλιτζάνι κεφαλοτύρι καλά τριμμένο
  • 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C. Κόβουμε τα κολοκυθάκια όπως τις τηγανητές πατάτες. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ρηχό ταψί και το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο. Βάζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε μπολ, περνάμε τα κολοκυθάκια ίσα ίσα να λαδωθούν και τα αλατοπιπερώνουμε καλά. 
  • Ανακατεύουμε σε πιάτο τη φρυγανιά με την πάπρικα και αλατοπίπερο. Χτυπάμε ελαφρώς σε μπολ τα ασπράδια μαζί με το τυρί και το γάλα. Περνάμε λίγα λίγα τα κολοκυθάκια από το μείγμα του αβγού και μετά τα πανάρουμε ελαφρώς με το μείγμα της φρυγανιάς. 
  • Τα αραδιάζουμε στο ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να ροδίσουν πολύ καλά, για μισή ώρα περίπου. Τα σερβίρουμε ζεστά με τζατζίκι ή τυροκαυτερή.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου