menu22

Μπιφτέκια από κολοκύθια με φέτα και σάλτσα πιπεριάς

Μπιφτέκια λαχανικών, μία μοναδική συνταγή στο τραπέζι σας.











Συνταγή : Νίκη Μηταρέα
Μερίδες : Για 6-8 άτομα
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Αναμονή στο ψυγείο 1 ώρα, Μαγείρεμα 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • ½ κιλό κολοκύθια φρέσκα
  • 350 γρ. φέτα τριμμένη
  • 3 αβγά
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
  • 1-2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 πρέζα κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας balsamico
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
  • Tρίβουμε τα κολοκύθια σε λεκάνη, τα στραγγίζουμε και τα πιέζουμε με το χέρι για να βγάλουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε τη φέτα, τα κρεμμύδια, τα αβγά, αλατοπίπερο, μοσχοκάρυδο, τα μυρωδικά και το αλεύρι. Aνακατεύουμε μέχρι να γίνουν ομογενές μείγμα και το βάζουμε στο ψυγείο για μία ώρα. 
  • Παράλληλα, ετοιμάζουμε τη σάλτσα: Ψήνουμε τις πιπεριές στο γκριλ ή στον φούρνο στους 200°C μέχρι να μαυρίσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις λιώνουμε με πιρούνι προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα υλικά της σάλτσας. Στη συνέχεια, βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο, προσθέτουμε αλεύρι αν χρειάζεται και πλάθουμε μπιφτέκια. 
  • Tηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά κι από τις δύο πλευρές. Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε συνοδεύοντας με τη σάλτσα.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου