
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου.
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 13΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.
Υλικά
- 8 αυγά
- 60 ml γάλα
- 80 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 ώριμο αβοκάντο, σε λεπτές φέτες (ραντισμένο με 2 κουτ. γλυκού λεμονοχυμό, για να μη μαυρίσει)
- 80 γρ. φουντούκια, χοντροκοπανισμένα
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
- 100 γρ. μανιτάρια λευκά, σε λεπτές φέτες
- 1 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
- 60 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε αλατοπίπερο και τη ρίγανη και σκορπίζουμε ομοιόμορφα το αβοκάντο, την παρμεζάνα και το φουντούκι.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με λίγο πιπέρι και το γάλα μέχρι να αφρατέψουν και τα ρίχνουμε στο τηγάνι. Ψήνουμε για περίπου 2-3 λεπτά, μέχρι να σφίξει η ομελέτα και να γίνει από την κάτω πλευρά. Γυρίζουμε προσεκτικά την ομελέτα με ένα μεγάλο καπάκι ή πιάτο και «ψήνουμε» για άλλα 2 λεπτά ή, αν δεν θέλουμε να τη γυρίσουμε, τη βάζουμε κάτω από προθερμασμένο γκριλ και ψήνουμε για 1-2 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Συνοδεύουμε με σαλάτα με ντοματίνια, ελιές, φέτα και παξιμάδια από χαρούπι.
Πηγή - γαστρονόμος
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου