menu22

Σουφλέ με τυριά και μπέικον

Τα λόγια είναι περιττά, ένα σουφλέ με τυριά και μπέικον που θα ξετρελάνει τους καλεσμένους σας.











Συνταγή : Ηλίας Δεμιρτζόγλου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 1 ώρα. 
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 μεγάλο ψωμί για τοστ χωρίς κόρα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • 800 γρ. τυριά ανάμεικτα (γραβιέρα, τσένταρ, έμενταλ) τριμμένα
  • 300 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο και σοταρισμένο
  • 1 λίτρο γάλα
  • 6 αβγά
  • αλάτι, πιπέρι


Eκτέλεση
  • Αλείφουμε ένα μεγάλο ορθογώνιο ταψάκι με λίγο βούτυρο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Παίρνουμε μία μία τις φέτες του ψωμιού, τις αλείφουμε και αυτές με βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και κάνουμε μια στρώση στο ταψάκι.
  • Απλώνουμε τα μισά τυριά και από πάνω το μπέικον. Επαναλαμβάνουμε με μία στρώση βουτυρωμένο ψωμί και τα υπόλοιπα τυριά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα χτυπώντας καλά για να ενσωματωθεί. Περιχύνουμε με το μείγμα το φαγητό και αφήνουμε για 15 λεπτά να τραβήξει. Ψήνουμε στους 180°C για μία ώρα, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, κόβουμε και σερβίρουμε.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου