menu22

Βυσσινόπιτα

Φανταστική πίτα εποχής, ότι γευστικότερο για το τραπέζι σας.











Συνταγή : Εφη Γιαλούση.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 30΄, Μαγείρεμα 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.



Υλικά
  • 4 φλιτζάνια βύσσινα φρέσκα (χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζανιού αλεύρι
  • 1 σφηνάκι μπράντι
  • 5 φύλλα κρούστας για πίτες κομμένα στη μέση
  • 1/2 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο


Eκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Αναμειγνύουμε τα βύσσινα με τη ζάχαρη, το αλεύρι και το μπράντι. Απλώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα σε στρογγυλή φόρμα. Ρίχνουμε μέσα τη γέμιση και σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Χαράζουμε την πίτα σε τρίγωνα χωρίς να φτάνει το
  • μαχαίρι στον πάτο. Αλείφουμε με γάλα και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Ψήνουμε στον φούρνο για 20 λεπτά. Μειώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και ψήνουμε για 20 λεπτά ακόμα. Σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε με σαντιγί ή παγωτό.

Πηγή - cookbook.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου