ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολά σφολιάτας με ζαμπόν και γραβιέρα

Λαχταριστά αλμυρά ρολά σφολιάτας που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 10 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 φύλλο σφολιάτας, ξεπαγωμένο
  • 225 γρ κρέμα τυριού, μαλακωμένο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 3 κλωνάρια θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • 1/2 φλ γραβιέρα, τριμμένη
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο, τριμμένο
  • 1/2 φλ ζαμπόν, λεπτοκομμένο
  • 1/2 φλ πράσινες ελιές, κομμένες, για γαρνιτούρα
  • 1/2 ξύσμα πορτοκαλιού, για γαρνιτούρα
  • μέλι, για γαρνιτούρα
  • χοντρό αλάτι
  • μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C.
  • Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους βάζουμε την κρέμα τυριού, το βούτυρο, το θυμάρι, τη γραβιέρα, το γαρύφαλλο και αλατοπιπερώνουμε.
  • Ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά μας.
  • Αλευρώνουμε ελαφρά την επιφάνεια εργασίας μας και απλώνουμε 1 φύλλο σφολιάτας.
  • Μοιράζουμε ομοιόμορφα το μείγμα κρέμας τυριού στο φύλλο σφολιάτας.
  • Βάζουμε πάνω από τη κρέμα τυριού και το λεπτοκομμένο ζαμπόν.
  • Ξεκινώντας από την κοντύτερη πλευρά του φύλλου, τυλίγουμε τη ζύμη σφιχτά σε ρολό.
  • Κόβουμε το ρολό σε 10 ροδέλες.
  • Απλώνουμε τις ροδέλες σφολιάτας στο ταψί μας και ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τα ρολά μας τραγανά.
  • Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν σε μια σχάρα για 10 λεπτά.
  • Γαρνίρουμε με τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο μέλι.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου