ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκορδάτο ρύζι με μοσχολέμονο και κόλιανδρο

Μία μοναδική πρόταση για ένα αρωματικό ρύζι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : Εύκολη.


Υλικά
  • 1 κ.σ. φυτικό λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο
  • 2 φλ Agrino ρύζι Bella parboiled
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • 3-4 φλ ζωμός κότας
  • 3 μοσχολέμονα (λάιμ), χυμός
  • 2 μοσχολέμονα (λάιμ), ξύσμα
  • φρέσκο κόλιανδρο, κομμένο, για γαρνιτούρα

Εκτέλεση
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το ρύζι και το αλάτι.
  • Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 3 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην καεί το ρύζι.
  • Προσθέτουμε 2 φλ ζωμό κότας, το χυμό και το ξύσμα από 2 μοσχολέμονα και βράζουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, καλύπτουμε και σιγομαγειρεύουμε για 10-15 λεπτά, μέχρι να γίνει το ρύζι.
  • Προσθέτουμε υγρό αν χρειάζεται, καθώς το ρύζι δεν πρέπει να κολλάει.
  • Λίγο πριν σερβίρουμε, ρίχνουμε στο ρύζι τον υπόλοιπο χυμό ενός μοσχολέμονου, πασπαλίζουμε με μπόλικο κομμένο κόλιανδρο και ανακατεύουμε.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου