menu22

Κοτόπουλο κατσιατόρε με πατάτες

Μία μοναδική πρόταση για να φτιάξετε το κοτόπουλο σας.








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό), κομμένο σε μερίδες, με κόκκαλα και πέτσα
  • 1 κ.γ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ.γ. μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • ¾ φλ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. σκόρδο, ψιλοκομμένο (3-4 σκελίδες)
  • 2 μεσαίες πράσινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 2 μεσαίες κόκκινες πιπεριές, κομμένες σε χοντρές λωρίδες
  • 680 γρ. ( 2 περίπου μεγάλα) κρεμμύδια, κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 220 γρ. φασολάκια, καθαρισμένα
  • ¼ φλ. ντοματοπελτέ
  • 800 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 1 πρέζα νιφάδες κόκκινου πιπεριού
  • 230 γρ. μανιτάρια
  • ½ φλ. φρέσκα φύλλα πλατύφυλλο μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  • 450 γρ. πατάτες

Εκτέλεση
  • Aλατοπιπερώνουμε το κοτόπουλο και από τις δυο πλευρές και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε το σκόρδο, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  • Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μαγειρεμένο σκόρδο και το πετάμε.
  • Αυξάνουμε τη φωτιά σε υψηλή και ροδίζουμε το κοτόπουλο για 5 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Αφού το ροδίσουμε για 10 λεπτά, το σκεπάζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί στο ελαιόλαδο για άλλα 5 λεπτά.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια πιατέλα και αυξάνουμε τη θερμοκρασία σε μέτρια προς υψηλή.
  • Προσθέτουμε την πράσινη και την κόκκινη πιπεριά, το κρεμμύδι, τα φασολάκια και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τραγανά, αλλά να μη μαραθούν.
  • Ρίχνουμε τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  • Προσθέτουμε την ντομάτα κονκασέ, τις νιφάδες πιπεριού, το μαγειρεμένο κοτόπουλο μαζί με τους χυμούς του, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακατεύουμε, φέρνουμε το μείγμα σε βρασμό και αμέσως σβήνουμε τη φωτιά.
  • Αφήνουμε το μείγμα μας να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Ενώ το μείγμα μας ξεκουράζεται, καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε κομμάτια και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνουμε λίγο το μείγμα κοτόπουλου και σερβίρουμε πάνω από τις μαγειρεμένες πατάτες.

Πηγή - Dimitris Skarmoutsos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου