ΜΕΝΟΥ

Pages

Αρνί με μαραθόριζες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας.
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Ψήσιμο 1 ώρα & 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας :

Το φαγητό μας ετοιμάζεται σε χαμηλή φωτιά και σιγοβράζει ώσπου να μαλακώσουν οι μαραθόριζες.

Υλικά
  • 1½ κιλό αρνάκι γάλακτος, μπούτι, κομμένο σε 6 μερίδες
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 200 ml κρασί λευκό, ξηρό
  • 4 σκελίδες σκόρδου, ολόκληρες
  • 1½ κιλό μαραθόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες (ξεχωρίζουμε και κρατάμε στην άκρη τις μικρές φουντίτσες μάραθου)
  • χυμός από 1/2 - 1 λεμόνι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
  • Αλατίζουμε το αρνί. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας για περίπου 5 - 6 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές. 
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για ακόμη 1 λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί, αφήνουμε 2 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και 100 ml νερό. 
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το αρνί για περίπου 1 ώρα, μέχρι να μαλακώσει.
  • Ρίχνουμε τη μαραθόριζα και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σιγοβράζουμε το φαγητό με σκεπασμένη την κατσαρόλα για άλλα 15 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και η μαραθόριζα. 
  • Ρίχνουμε τα φυλλαράκια του μάραθου που είχαμε κρατήσει στην άκρη, το χυμό λεμονιού και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Ελέγχουμε το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.

Πηγή - gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου