ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρονάδα με φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο και σάλτσα μπρόκολου


Μακαρονάδα με φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο και σάλτσα μπρόκολου








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά
  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 2 φλ. ζωμό κότας
  • 4 φλ. μπρόκολο φρέσκο, μόνο τις κορυφές
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. φέτες φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο,κατά βούληση
  • ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα


Διαδικασία
  • Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  • Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας να ζεσταθεί και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
  • Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπρόκολο και το αφήνουμε στην άκρη.
  • Διατηρούμε το ζωμό.
  • Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και 50 γρ. φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο και 150 γρ.από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μίγμα σε ένα μούλτι.
  • Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ζωμό κότας χρειαζόμαστε στο μούλτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και βελούδινη πλούσια σάλτσα.
  • Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αραιώσει.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Μοιράζουμε σε πιάτα τα σπαγγέτι και τα περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. από το αραιωμένο τυρί κρέμα και τη σάλτσα μπρόκολο.
  • Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο.
  • Γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου