Μακαρονάδα με φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο και σάλτσα μπρόκολου
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
- 2 φλ. ζωμό κότας
- 4 φλ. μπρόκολο φρέσκο, μόνο τις κορυφές
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
- 100 γρ. φέτες φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο, ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τυρί κρέμα
- 3 κ.σ. γάλα φρέσκο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο,κατά βούληση
- ½ φλ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 1 κ.γ. ρίγανη
- φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, ρίχνουμε τα σπαγγέτι και τα μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα αφήνουμε στην άκρη διατηρώντας τα ζεστά.
- Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ζωμό κότας να ζεσταθεί και μόλις αρχίζει να βράζει, ρίχνουμε το μπρόκολο και μαγειρεύουμε για 7-8 λεπτά.
- Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε το μπρόκολο και το αφήνουμε στην άκρη.
- Διατηρούμε το ζωμό.
- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και 50 γρ. φιλέτο καπνιστό κοτόπουλο σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το βρασμένο μπρόκολο και 150 γρ.από το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να διαλυθεί, μαγειρεύοντας σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και μεταφέρουμε σταδιακά το μίγμα σε ένα μούλτι.
- Προσθέτουμε σιγά-σιγά όσο ζωμό κότας χρειαζόμαστε στο μούλτι και πολτοποιούμε μέχρι να πάρουμε μία λεία και βελούδινη πλούσια σάλτσα.
- Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο τυρί κρέμα μαζί με το γάλα και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να αραιώσει.
- Αλατοπιπερώνουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα τα σπαγγέτι και τα περιχύνουμε με 1-2 κ.σ. από το αραιωμένο τυρί κρέμα και τη σάλτσα μπρόκολο.
- Πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα, τη ρίγανη και το υπόλοιπο καπνιστό φιλέτο κοτόπουλο.
- Γαρνίρουμε με τα φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου