ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με μανιτάρια και ρόκα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. ρύζι για ριζότο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 800ml ζωμός κότας, ζεστό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 φλ. παρμεζάνα
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • 2 φλ. φύλλα ρόκας baby
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση

Διαδικασία
  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  • Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
  • Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε μία κουτάλα από το ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.
  • Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο να προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για 20 περίπου λεπτά.
  • Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί και ρίχνουμε τα μισά φύλλα ρόκα.
  • Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα, ρίχνουμε το ροζ και το μαύρο πιπέρι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου