¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 300 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 250 γρ. ρύζι για ριζότο
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 800ml ζωμός κότας, ζεστό
- 100 ml κρέμα γάλακτος
- 1 φλ. παρμεζάνα
- 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- αλάτι, κατά βούληση
- 2 φλ. φύλλα ρόκας baby
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- ροζ πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύουμε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά και σβήνουμε με το κρασί.
- Σιγοβράζουμε και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε μία κουτάλα από το ζωμό και σιγοβράζουμε ανακατεύοντας, μέχρι να απορροφηθεί.
- Συνεχίζουμε κατά τον ίδιο τρόπο να προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά, για 20 περίπου λεπτά.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ανακατεύουμε.
- Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι το βούτυρο να διαλυθεί και ρίχνουμε τα μισά φύλλα ρόκα.
- Μοιράζουμε το ριζότο σε πιάτα, ρίχνουμε το ροζ και το μαύρο πιπέρι, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα, γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ρόκας και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου