ΜΕΝΟΥ

Pages

Σουφλέ με λαχανικά αλα παριζιέν και πουρέ πατάτας

Σουφλέ με λαχανικά αλα παριζιέν και πουρέ πατάτας









Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 100΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 1 ½ κιλό πατάτες
  • μοσχοκάρυδο, τριμμένο, στη μύτη του κ.γ.
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 100 γρ. βούτυρο, ανάλατο
  • 1½ φλ. ζεστό γάλα
  • 200 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 700 γρ. σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά (φασολάκια, πατάτες, καρότα, μανιτάρια, καπνιστό μπέικον, κρεμμύδια, σκόρδο, μαϊντανός, σχοινόπρασο, δεντρολίβανο) αλά παριζιέν
  • 3 φύλλα κρούστας, ξεραμένα
  • 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
  • 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στου 180οC.
  • Σε αλατισμένο νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες και τις αφήνουμε να βράσουν πολύ καλά.
  • Μόλις οι πατάτες μαλακώσουν, τις σουρώνουμε και τις πατάμε με ένα πιρούνι για να λιώσουν.
  • Μεταφέρουμε τις λιωμένες πατάτες σε μία μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι, βούτυρο και γάλα, ανακατεύουμε με σύρμα για να φτιάξουμε τον πουρέ.
  • Προσθέτουμετη γραβιέρα και τα αβγά, ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρεμμύδι και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τα σοταρισμένα ανάμικτα λαχανικά με μπέικον, 200 γρ. μοτσαρέλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και μόλις πάρουν βράση, κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε το μείγμα της κατσαρόλας με τα λαχανικά και με ένα κουτάλι τα απλώνουμε παντού.
  • Στρώνουμε τον πουρέ σε όλη την επιφάνεια του ταψιού, πάνω από τα λαχανικά, τρίβουμε από πάνω τα φύλλα κρούστας και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ψήνουμε για 35 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να κάνει μία χρυσή κρούστα.
  • Αφαιρούμε το σουφλέ από το φούρνο και αφήνουμε να σταθεί 30 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με άνηθο και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου