¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα ρεβίθια
- 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά + 1 κ.γ. για γαρνιτούρα
- 1 κ.γ. κουρκουμά
- 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 500 γρ. λάχανο, τριμμένο
- 1 φλ. ζωμό κότας
- 1κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- 100 γιαούρτι στραγγιστό
- 50 γρ. τυρί κρέμα
- ½ λεμόνι, χυμό
- πιπέρι, φρρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 κ.γ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
Για τα ρεβίθια
- Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, χωρίς όμως να λιώσουν.
- Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε μία μεγάλη αλλά ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματά τους.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το κρεμμύδι και το λάχανο, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει το λάχανο να βγάζει τα υγρά του, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
- Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αφού ανακατέψουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
- Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Για τη σάλτσα γιαουρτιού
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το ελαιόλαδο για να ενωθούν οι γεύσεις.
- Πασπαλίζουμε τα ρεβίθια με την πάπρικα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου