ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρεβίθια με λάχανο και σάλτσα γιαουρτιού

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
 

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 110΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬



Υλικά

Για τα ρεβίθια
  • 400 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα από το βράδυ
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. πάπρικα, γλυκιά + 1 κ.γ. για γαρνιτούρα
  • 1 κ.γ. κουρκουμά
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 500 γρ. λάχανο, τριμμένο
  • 1 φλ. ζωμό κότας
  • 1κ.σ. βούτυρο, ανάλατο

Για τη σάλτσα γιαουρτιού

  • 100 γιαούρτι στραγγιστό
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • ½ λεμόνι, χυμό
  • πιπέρι, φρρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο

Διαδικασία

Για τα ρεβίθια
  • Στραγγίζουμε τα ρεβίθια, τα βάζουμε σε μια βαθιά κατσαρόλα με νερό και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 5 περίπου λεπτά.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το βράσιμο για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα ρεβίθια, χωρίς όμως να λιώσουν.
  • Αφαιρούμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε τα ρεβίθια και τα αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε μία μεγάλη αλλά ρηχή κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί καλά ρίχνουμε την πάπρικα, τον κουρκουμά, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 2 λεπτά σε μέτρια φωτιά να βγάλουν τα αρώματά τους.
  • Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ, το κρεμμύδι και το λάχανο, ανακατεύουμε και μόλις αρχίσει το λάχανο να βγάζει τα υγρά του, ρίχνουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτεί για περίπου 20 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα ρεβίθια και αφού ανακατέψουμε, μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι, το τυρί κρέμα, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το ελαιόλαδο για να ενωθούν οι γεύσεις.
  • Πασπαλίζουμε τα ρεβίθια με την πάπρικα και γαρνίρουμε με τη σάλτσα γιαουρτιού.
* * Μη ξεχάσετε να βαθμολογήσετε την συνταγή * *

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου