Πίτσα λαχανικών
Υλικά
Για τη ζύμη
Για την πίτσα
Διαδικασία
Για τη ζύμη
Για την πίτσα
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τη ζύμη
- 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 κ.γ. αλάτι, ψιλό
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- ½ κ.γ. σκόρδο, σε σκόνη
- ½ κ.γ. ρίγανη
- 325 ml νερό, χλιαρό
- 1 φακελάκι μαγιά, ξηρή
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
Για την πίτσα
- 2 φλ. χυμό ντομάτας
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ σκόρδο, σε σκόνη
- 200 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- 2 πιπεριές πράσινες, κομμένες σε μπαστουνάκια
- 200 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- 2 ντομάτες, κομμένες σε φέτες
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 2 φλ. φύλλα βασιλικού, φρέσκα
- 1 κ.γ.μπούκοβο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
Διαδικασία
Για τη ζύμη
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το σκόρδο, τη ρίγανη και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε τη ξηρή μαγιά.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με το μείγμα αλευριού.
- Ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια ζύμη μαλακιά και ελαστική και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο.
Για την πίτσα
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190οC.
- Σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε 2 βάσεις για πίτσα και τις μεταφέρουμε στη λαμαρίνα του φούρνου, που έχουμε στρώσει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Μοιράζουμε στις 2 βάσεις και απλώνουμε το χυμό ντομάτας, πασπαλίζουμε με τη ρίγανη, το σκόρδο και στη συνέχεια απλώνουμε τη μισή ποσότητα μοτσαρέλας, παρμεζάνας και τσένταρ.
- Απλώνουμε διάσπαρτα τις πιπεριές, τα μανιτάρια, τις ντομάτες, το κρεμμύδι και τα φύλλα βασιλικού.
- Πασπαλίζουμε με μπούκοβο και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.
- Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και βάζουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 20 περίπου λεπτά, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου