Ένα μοναδικό Σάντουιτς με τραγανά φιλέτα μπακαλιάρου και σως μαγιονέζας με αγγουράκια τουρσί από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά
Για τα φιλέτα ψαριού
Για τη σως
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος.
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
Για τα φιλέτα ψαριού
- 1 μεγάλο αβγό
- ½ φλ. καλαμποκάλευρο
- 3 κ.σ. ψίχα μπαγιάτικου ψωμιού
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 4 φιλέτα μπακαλιάρου (150-180γρ/φιλέτο), χωρίς δέρμα και κόκκαλα
- σπορέλαιο, για τηγάνισμα
- 4 ψωμάκια τσιαπάτα, κομμένα στη μέση
- 2 φλ. φύλλα ρόκας baby
- 6 ραπανάκια, τεμαχισμένα σε λεπτές φέτες
Για τη σως
- ½ φλ. μαγιονέζα
- ½ λεμόνι, χυμό
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. άνηθο, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. αγγουράκι τουρσί, ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το αβγό.
- Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο, τη ψίχα ψωμιού, το χοντρό αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Περνάμε τα κομμάτια του ψαριού πρώτα από το μπολ με το αβγό και στη συνέχεια από το μπολ με το αλεύρι για να τα πανάρουμε.
- Τινάζουμε το περιττό αλεύρι και αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το σπορέλαιο και μόλις κάψει τηγανίζουμε τα παναρισμένα φιλέτα ψαριού μέχρι να χρυσίσουν και να κάνουν μία ωραία κρούστα.
- Με μια τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε τα ψάρια και τα μεταφέρουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Σε ένα μπολ ρίχνουμε τη μαγιονέζα, το λεμόνι, το ελαιόλαδο, τον άνηθο, το αγγουράκι τουρσί, το θυμάρι, το χοντρό αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Ανοίγουμε τα ψωμάκια στη μέση, τα αλείφουμε με τη σάλτσα μαγιονέζας και βάζουμε λίγα φύλλα ρόκας, τα ραπανάκια και τα φιλέτα μπακαλιάρου.
- Συνεχίζουμε με ρόκα και ραπανάκια, καπακώνουμε τα σάντουιτς και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου