ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο τσιπούρας με μαριναρισμένα λαχανικά στη λαδόκολλα

Φιλέτο τσιπούρας με μαριναρισμένα λαχανικά στη λαδόκολλα








Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 2 τσιπούρες (400-600 γρ./ τσιπούρα), καθαρισμένες
  • 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
  • 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
  • 250 γρ. ντοματίνια
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. θυμάρι ξερό + 2 κλωναράκια φρέσκα, για γαρνιτούρα
  • ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ

Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
  • Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το καρότο, το κολοκυθάκι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
  • Σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού και μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
  • Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά το μείγμα κορν φλάουρ-χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
  • Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτατσιπούρας.
  • Αλατοπιπερώνουμε καλά και με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κλείνουμε ερμητικά το φαγητό σαν να τυλίγουμε πακέτο. Προσέχουμε να μη χυθούν τα υγρά απέξω.
  • Τοποθετούμε το «πακέτο» σε ταψί, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
  • Αφαιρούμε το επάνω κομμάτι του αντικολλητικού χαρτιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι το ψάρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να κάνει μία χρυσή κρούστα.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με κλωναράκι θυμαριού και σερβίρουμε.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου