Φιλέτο τσιπούρας με μαριναρισμένα λαχανικά στη λαδόκολλα
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 τσιπούρες (400-600 γρ./ τσιπούρα), καθαρισμένες
- 1 καρότο, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές πλατιές φλοίδες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι μικρό, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά πράσινη, ψιλοκομμένη
- 250 γρ. ντοματίνια
- 1 κ.σ. μαγιονέζα
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- 2 κ.σ. θυμάρι ξερό + 2 κλωναράκια φρέσκα, για γαρνιτούρα
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμός
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.
- Φιλετάρουμε τις τσιπούρες και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το καρότο, το κολοκυθάκι, το σκόρδο, το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα ντοματίνια, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλάτι και φρεσκοτριμένο πιπέρι.
- Σε ένα μικρότερο μπολ διαλύουμε το κορν φλάουρ μέσα στο χυμό λεμονιού και μόλις διαλυθεί, προσθέτουμε και το ξύσμα λεμονιού.
- Ρίχνουμε στο μπολ με τα λαχανικά το μείγμα κορν φλάουρ-χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε στην άκρη να μαριναριστούν για 15 λεπτά.
- Σε ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος αραδιάζουμε το μείγμα με τα λαχανικά και από πάνω τοποθετούμε τα φιλέτατσιπούρας.
- Αλατοπιπερώνουμε καλά και με ένα δεύτερο αντικολλητικό χαρτί ψησίματος κλείνουμε ερμητικά το φαγητό σαν να τυλίγουμε πακέτο. Προσέχουμε να μη χυθούν τα υγρά απέξω.
- Τοποθετούμε το «πακέτο» σε ταψί, βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε το επάνω κομμάτι του αντικολλητικού χαρτιού και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι το ψάρι να ροδίσει στην επιφάνεια και να κάνει μία χρυσή κρούστα.
- Αφαιρούμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με κλωναράκι θυμαριού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου