Φιλέτο βοδινό τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα κρέμας βαλσάμικου με ρόδι
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 φιλέτα από βοδινό κρέας, πάχους 4εκ.
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 4 λωρίδες μπέικον
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο(1 κ.σ. + 1 κ.σ)
- ½ φλ. κόκκινο κρασί, ξηρό
- 1 φλ. ζωμό βοδινού
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 1/3 φλ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
- 4 μικρά μανιτάρια πόρτο μπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 10 φύλλα σπανάκι, χωρίς το κοτσάνι
- 1 κ.σ. καρότο, τριμμένο, για γαρνιτούρα
- φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220oC.
- Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
- Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο ξεχωριστά, κατά μήκος με το μπέικον και στο τελείωμα το ασφαλίζουμε με μία οδοντογλυφίδα.
- Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, τοποθετούμε τα φιλέτα.
- Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, το οποίο βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 7 λεπτά. Κρατάμε όμως το τηγάνι, που σοτάραμε τα φιλέτα, στην άκρη, χωρίς να πετάξουμε τα ζουμιά.
- Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό βοδινού με το κόρν φλάουρ και μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, που σοτάραμε τα φιλέτα.
- Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια* και ανακατεύουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Παράλληλα, σε ένα άλλο μικρό τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε, μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί και αφήνουμε στην άκρη.
- Αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και στήνουμε το πιάτο τοποθετώντας πρώτα το σπανάκι, τα μανιτάρια και από πάνω το φιλέτο.
- Περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τριμμένο καρότο και φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου