ΜΕΝΟΥ

Pages

Φιλέτο βοδινό τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα κρέμας βαλσάμικου με ρόδι


Φιλέτο βοδινό τυλιγμένο με μπέικον και σάλτσα κρέμας βαλσάμικου με ρόδι







Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά
  • 2 φιλέτα από βοδινό κρέας, πάχους 4εκ.
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βούληση
  • 4 λωρίδες μπέικον
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο(1 κ.σ. + 1 κ.σ)
  • ½ φλ. κόκκινο κρασί, ξηρό
  • 1 φλ. ζωμό βοδινού
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 1/3 φλ. κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια*
  • 4 μικρά μανιτάρια πόρτο μπέλο, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 10 φύλλα σπανάκι, χωρίς το κοτσάνι
  • 1 κ.σ. καρότο, τριμμένο, για γαρνιτούρα
  • φύλλα μαϊντανού, για γαρνιτούρα


Διαδικασία
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220oC.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα από όλες τις πλευρές.
  • Τυλίγουμε το κάθε φιλέτο ξεχωριστά, κατά μήκος με το μπέικον και στο τελείωμα το ασφαλίζουμε με μία οδοντογλυφίδα.
  • Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο, την 1 κ.σ. βούτυρο και μόλις ζεσταθούν, τοποθετούμε τα φιλέτα.
  • Σοτάρουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά, σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
  • Μεταφέρουμε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι, το οποίο βάζουμε στο προθερμασμένο φούρνο για 7 λεπτά. Κρατάμε όμως το τηγάνι, που σοτάραμε τα φιλέτα, στην άκρη, χωρίς να πετάξουμε τα ζουμιά.
  • Βγάζουμε τα φιλέτα από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη σκεπασμένα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ζωμό βοδινού με το κόρν φλάουρ και μόλις διαλυθεί, ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι, που σοτάραμε τα φιλέτα.
  • Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου ρόδι με στέβια* και ανακατεύουμε ελαφρά σε χαμηλή φωτιά.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, συνεχίζουμε το μαγείρεμα, μέχρι η σάλτσα να αρχίζει να πήζει, και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  • Παράλληλα, σε ένα άλλο μικρό τηγάνι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
  • Ρίχνουμε το σπανάκι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε, μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί και αφήνουμε στην άκρη.
  • Αφαιρούμε την οδοντογλυφίδα και στήνουμε το πιάτο τοποθετώντας πρώτα το σπανάκι, τα μανιτάρια και από πάνω το φιλέτο.
  • Περιχύνουμε με τη σάλτσα, γαρνίρουμε με τριμμένο καρότο και φύλλα μαϊντανού και σερβίρουμε.
*κρέμα βαλσαμικού με γλυκαντικό από το φυτό στέβια

Πηγή -  www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου