¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 1 πιπεριά κόκκινη, γλυκιά, ψιλοκομμένη
- ½ φλ. ρύζι καρολίνα
- ¼ κ.γ. μπούκοβο
- 1 φλ. χυμό ντομάτας, συμπυκνωμένο
- 4 φλ. νερό
- ½ φλ. κρέμα γάλακτος
- ½ φλ. γάλα
- 300 γρ. γαρίδες μεσαίες, καθαρισμένες και ψιλοκομμένες
- 1 κ.γ. αλάτι
- ¼ κ.γ. πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- ½ λεμόνι, χυμό
- 1 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Προσθέτουμε την κόκκινη πιπεριά και σοτάρουμε για 3 λεπτά ακόμη, μέχρι να μαλακώσει.
- Ρίχνουμε το ρύζι, το μπούκοβο, το χυμό ντομάτας, το νερό και βράζουμε για 10 περίπου λεπτά, μέχρι να μαγειρευτεί το ρύζι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε τις γαρίδες, αλάτι, πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 περίπου λεπτά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το μαϊντανό και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου