¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 60΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 φλ. κρασί κόκκινο, ξηρό
- 1 φλ. ξύδι
- 3 φλ. νερό
- 1 κ.γ. πιπέρι, σε κόκκους
- 1 κ.γ. μπαχάρι, σε κόκκους
- 2 φύλλα δάφνης
- 800 γρ. χταπόδι
- 5 πατάτες
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 λεμόνια, χυμό
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το κρασί, το ξύδι, το νερό και μόλις πάρουν την πρώτη βράση, προσθέτουμε το πιπέρι, το μπαχάρι, τα φύλλα δάφνης και το χταπόδι.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και μαγειρεύουμε για 30-40 περίπου λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το χταπόδι.
- Αποσύρουμε το χταπόδι από τη φωτιά, το κόβουμε σε μικρά κομμάτια και το αφήνουμε στην άκρη.
- Παράλληλα με το χταπόδι ετοιμάζουμε τις πατάτες.
- Πλένουμε τις πατάτες καλά, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κύβους.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζουμε τις πατάτες σε μέτρια φωτιά και τις μαγειρεύουμε με κλειστό καπάκι για 10 λεπτά.
- Στραγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χταπόδι, τις πατάτες, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι, το φρέσκο κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε απαλά.
- Σερβίρουμε τη σαλάτα ζεστή.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου