Ένα λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες.
Υλικά
Εκτέλεση
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Συνταγή : Γιάννης Λουκάκος
Μερίδες : Για μία φόρμα 11χ32 εκ. ή 18 μικρά τεμ
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 35΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 120 γρ. αλεύρι
- 120 γρ. πολέντα
- 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
- 2 γρ. αλάτι
- 45 γρ. ζάχαρη
- 280 γρ. ξινόγαλο
- 100 γρ. γάλα
- 100 γρ. αβγά
- 50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
- 100 γρ. τσένταρ (απλό ή καπνιστό)
- 100 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- βούτυρο για την προετοιμασία της φόρμας
Εκτέλεση
- Τοποθετούμε τη μισή παρμεζάνα και όλα τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με ένα σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βουτυρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε το μείγμα. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη τριμμένη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 25 λεπτά.
Πηγή - www.yiannislucacos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου