Πασχαλινά κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και σουσάμι από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 30 τεμ.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 600 γρ. αλεύρι
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.γ. κανέλα
- ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 βανίλια, σκόνη
- μία πρέζα αλάτι
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. ζάχαρη + 1 κ.γ. για το σουσάμι
- ½ φλ. ζάχαρη καστανή
- 1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
- σουσάμι, για πασπάλισμα
Διαδικασία
- Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, τη βανίλια και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το ελαιόλαδο, τη λευκή και τη καστανή ζάχαρη.
- Ρίχνουμε τη σόδα στο φλιτζάνι με το χυμό πορτοκαλιού, ανακατεύουμε, και μόλις φουσκώσει από το ανακάτεμα, αδειάζουμε το μείγμα στο μπολ με τη ζάχαρη.
- Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η ζάχαρη.
- Ενώνουμε τα υγρά με τα στέρεα υλικά και ζυμώνουμε μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη.
- Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για 15-20 λεπτά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175οC.
- Πλένουμε το σουσάμι και το βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσει.
- Βάζουμε το σουσάμι σε καθαρή πετσέτα που δεν αφήνει χνούδι, το πασπαλίζουμε με 1 κ.γ. ζάχαρη, ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
- Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια στρόγγυλα, τα οποία περνάμε με σουσάμι.
- Τοποθετούμε τα κουλουράκια σε λαδωμένο ταψί, τα πασπαλίζουμε ξανά με σουσάμι και τα ψήνουμε στους 175οC για 16 περίπου λεπτά.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν επάνω σε σχάρα.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου