Λαχταριστά μπιφτέκια από τον Δημήτρη Σκαρμούτσο.
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 16 Μπιφτέκια.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 πατάτες μέτριες, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρούς κύβους
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ κ.γ. κόλιανδρο, τριμμένο
- 400 γρ. μπακαλιάρο κατεψυγμένο, φιλεταρισμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το πλάσιμο
- 2 κ.σ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
- 2 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο + 1 κ.σ. για γαρνιτούρα
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½ λεμόνι, χυμό και ξύσμα + ½ λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για γαρνιτούρα
- 3/4 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. φρυγανιά, τριμμένη
- σπορέλαιο, για τηγάνισμα.
Διαδικασία
- Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, βράζουμε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν.
- Σουρώνουμε τις πατάτες και τις επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και κόλιανδρο και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα σαν πουρέ.
- Σε μία άλλη κατσαρόλα βάζουμε τον μπακαλιάρο όπως είναι, χωρίς να τον αποψύξουμε.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά. Προσοχή, δε χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, στραγγίζουμε και με ένα πιρούνι ή με τα χέρια θρυμματίζουμε πολύ καλά τον μπακαλιάρο, όσο είναι ακόμα ζεστός.
- Μόλις κρυώσει λίγο το ψάρι, το ρίχνουμε στο μπολ με τις πατάτες.
- Προσθέτουμε το μαϊντανό, τον άνηθο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το αλεύρι και ζυμώνουμε.
- Πλάθουμε τα μπιφτέκια και τα βουτάμε στη τριμμένη φρυγανιά, φροντίζοντας να επικαλυφτούν πολύ καλά από όλες τις πλευρές.
- Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει και τηγανίζουμε 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Αποσύρουμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
- Γαρνίρουμε με άνηθο, φέτες λεμονιού και σερβίρουμε τα μπιφτέκια μπακαλιάρου ζεστά.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου