Μπουγιουρντί με ντοματίνια και κρεμμύδια
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 500 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
- 1 σκόρδο, κομμένο σε φέτες
- ¾ φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, κατά βούληση
- ½ φλ. πεκορίνο
- 1 κ.σ. ξύδι βαλσάμικο
- 250 γρ. φέτα κατσικίσια
- 1 κ.γ. ρίγανη
- ½ κ.γ. θρούμπι
- δεντρολίβανο, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Σε ένα πυρέξ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε από πάνω το πεκορίνο και ραντίζουμε με το βαλσάμικο.
- Βάζουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
- Ανοίγουμε τον φούρνο, τοποθετούμε τη φέτα πάνω από τα λαχανικά και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη και το θρούμπι.
- Ψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά, μέχρι η φέτα να μαλακώσει και να αρχίσει να λιώνει.
- Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει λίγο, γαρνίρουμε με δεντρολίβανο και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου