Η Λίνα Φουρνιστάκη μάς δίνει τη δική της εκδοχή τυροκαυτερής, με τυριά
των Κυκλάδων. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι χρησιμοποιεί κεφίρ, που
προσθέτει δροσιά και κοντράρει την καυτερή αίσθηση από το μπούκοβο.
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.gastronomos.gr
Συνταγή : Λίνα Φουρνιστάκη
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 400 γρ. λευκά, φρέσκα κυκλαδίτικα τυράκια, όπως γροθοτυράκι, μυζήθρα, ξινοτύρι, βολάκι, σε ίσες ποσότητες, από 50 γρ. δηλαδή, χοντροτριμμένα, εκτός από το βολάκι
- 200 ml κεφίρ (στα σούπερ μάρκετ)
- 60 ml ελαιόλαδο
- 2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 1 κουτ. γλυκού δυόσμος, ξερός
- 2 ντομάτες ζεματισμένες για 2-3 λεπτά σε νερό που βράζει, αποφλοιωμένες, κομμένες στη μέση και χωρίς τα σπόρια, πολτοποιημένες στο μπλέντερ, ή 200 ml ντοματάκια κονσέρβας, πολτοποιημένα στο μπλέντερ
- 8-10 ελιές της αρεσκείας μας
Διαδικασία
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βολάκι, τις ντομάτες και τις ελιές, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με τα χέρια μας σπάμε μέσα στο μείγμα το βολάκι σε χοντρά κομμάτια.
- Σε ένα πιάτο στρώνουμε την πολτοποιημένη ντομάτα, απλώνουμε από πάνω την τυροκαυτερή και γαρνίρουμε με τις ελιές.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου