Πατάτες γεμιστές με μανιτάρια και καπνιστό ζαμπόν
Υλικά
Διαδικασία
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 90΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 3 πατάτες μεγάλες
- 2 κ.σ. βούτυρο, ανάλατο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο, πολτοποιημένο
- 200 γρ. καπνιστό ζαμπόν, ψιλοκομμένο σε κύβους
- 250 γρ. μανιτάρια, ψιλοκομμένα
- ½ φλ. κρασί λευκό, ξηρό
- 1 κύβο κότας
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 100 γ. μοτσαρέλα, τριμμένη
- 100 γρ. τσένταρ, τριμμένο
- αλάτι, κατά βούληση
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- 5-6 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, για γαρνιτούρα
Διαδικασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο C.
- Πλένουμε, σκουπίζουμε τις πατάτες και τις ψήνουμε για 60 λεπτά.
- Βγάζουμε τις πατάτες από το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβουμε στη μέση κατά μήκος.
- Αφαιρούμε το εσωτερικό της κάθε πατάτας και το διατηρούμε σε ένα μπολ μέχρι να το χρειαστούμε.
- Τοποθετούμε το άδειο κέλυφος κάθε πατάτας σε ένα ταψί και αφήνουμε στην άκρη.
- Εν τω μεταξύ, σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να γυαλίσουν.
- Προσθέτουμε το καπνιστό ζαμπόν και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
- Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε τον κύβο κότας και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί.
- Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το εσωτερικό από τις πατάτες, τη μοτσαρέλα, το τσένταρ και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Μόλις λιώσουν τα τυριά, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
- Γεμίζουμε το κέλυφος κάθε πατάτας με το μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
- Βάζουμε τις πατάτες στο φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά.
- Αφαιρούμε τις πατάτες από το φούρνο, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα, γαρνίρουμε με το φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου