¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 40΄- 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 4 παντζάρια μετρίου μεγέθους
- 2 αβοκάντο
- 1 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
- ½ ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 λεμόνι (το ξύσμα του)
- 3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
- 150 γρ συγγλινο Μάνης κομμένο σε μικρούς κύβους
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Τυλίγουμε τα παντζάρια ένα ένα σε αλουμινόχαρτο, αφού πρώτα τους προσθέσουμε μπόλικο αλάτι. Τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε στον φούρνο για 45-50 λεπτά.
- Στη συνέχεια, τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Tα αποφλοιώνουμε με μαχαίρι και τα κόβουμε σε φέτες ή κύβους.
- Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και τα κόβουμε σε κύβους. Βάζουμε σε μπολ τα παντζάρια, το κρεμμύδι, το κατσικίσιο τυρί και το αβοκάντο και τα ανακατεύουμε καλά.
- Θερμαίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε μέσα το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σύγκλινο, τα σοτάρουμε για 2 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως στο σκεύος το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τον βασιλικό.
- Αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει για μερικά λεπτά και στη συνέχεια περιχύνουμε τα παντζάρια μαζί με τα υπόλοιπα υλικά.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου