¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαρινάρισμα 24 ώρες, Ψήσιμο 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 2 μοσχαρίσιες σπαλομπριζολες περίπου 550 γρ η κάθε μια
- 4 κουταλιές ελαιόλαδο
- 4 κουταλιές πετιμέζι
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 κουταλιές μέλι
- χυμό από ένα πορτοκάλι και λίγο ξύσμα
- ½ μάτσο φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- ½ μάτσο φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- 1 μαύρη μπύρα
- 1 κουταλιά του γλυκού κόκκους σιναπιού
- αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Παρασκευής
- Καβουρδίζουμε τους κόκκους σιναπιού σε ένα τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία με το λάδι. Στη συνέχεια βάζουμε το κρεμμύδι και τα μυρωδικά και σοτάρουμε ελαφρά.
- Προσθέτουμε την μπύρα, το πετιμέζι, το μέλι, το χυμό και το ξύσμα από το πορτοκάλι μαζί με λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Μαγειρεύουμε τη μαρινάδα για 15 λεπτά και μετά την αφήνουμε να κρυώσει.
- Μαρινάρουμε τις μπριζόλες για 24 ώρες και ψήνουμε στο grill 5 λεπτά κάθε πλευρά.
- Ραντίζουμε συνέχεια με τη μαρινάδα.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου